Ervaring in detail


Per 1 oktober 2017

BOS Project Services

Freelance Project Management Professional

Als freelance professional zet ik me in voor bedrijven voor de uitvoering van programma management & project portfolio management opdrachten. Daarnaast help ik bedrijven zodat nieuwe projecten een vliegende start maken en adviseer ik bedrijven gedurende de uitvoering van projecten (in de stuurgroep of als mentor/coach).


1 januari 2015 tot 29 september 2017

DXC Technology (voormalig Hewlett Packard Enterprise)

Account Project Portfolio Manager

Een Account Project Portfolio Manager binnen DXC is verantwoordelijk voor ontwikkeling en uitvoering van alle projecten in een bepaald domein voor een enterprise account. Voor twee accounts heb ik deze rol vervuld:

 • Ahold Delhaize Global Shared Services (GSO) – account project services
  Significante bijdrage binnen dit account:

  1. Opzetten van een gedegen governance voor Global IT.
  2. Verhogen van de project management kwaliteitsstandaard.
  3. Verbeteren van financiële voorspelbaarheid en budget controle.

Het DXC Ahold/Delhaize GSO account project services bestaat uit een team van 12 project managers in Nederland, Duitsland, Roemenië en India met een jaarlijkse omzet van 2.5M euro.

 • Heineken – account
  1. Verdubbeling van de project account omzet op jaarbasis
  2. Verhogen van de project management kwaliteitsstandaard.
  3. Verbeteren van financiële voorspelbaarheid en budget controle.
  4. Ontwikkelen van programma’s rondom de volgende oplossingsdomeinen:
   • Next generation Wireless Netwerk (Aruba)
   • Moving to the (Azure) cloud
   • Industrial Data Center security

Het DXC Heineken NL & International account project services bestaat uit een team van 5 project managers in Nederland, Polen, Roemenië en India met een jaarlijkse omzet van 1,5M euro.

Als account project portfolio manager stuur ik project managers aan op vast KPI’s time, scope en budget gerelateerd. Hierbij is klantentevredenheid, pro-activiteit en voorspelbaarheid top prioriteit!.


1 april 2008 2014 tot 31 december 2014

Hewlett-Packard Nedeland B.V.

Practice Manager

Als practice manager was ik verantwoordelijk voor de business en specialisten in het domein van Informatie Management en ook Data Management & Analytics; waaronder Records & Content management systemen, Meaning Based Computing, Big Data en nog veel meer. Ik heb professionals aangestuurd op basis van vaste KPI’s voor inzet, kwaliteit, klantentevredenheid en persoonlijke ontwikkeling.

 • Als manager heb ik veel geleerd klantenopdrachten te verbinden met kennis binnen de organisatie. Creativiteit en teaminzet zijn belangrijk om te komen tot goede aanbiedingen en uitstekende prestaties bij de klant.
 • Als manager heb ik de volgende prestaties geleverd:
 • Als teamleider heb ik herhaaldelijk nieuwe teams getraind zelfstandig en doelgericht te werken in een consultancy organisatie. Met duidelijke Consultant KPI’s, goede begeleiding en coaching heb ik veel talenten ontwikkeld.
 • Information Management; Analytics & Data Management (A&DM) zijn speerpunt in de teams en werd dat binnen de organisatie meer en meer. Ik heb proactief vaardigheden in innovatieve domeinen binnen het team ontwikkeld waardoor significante hoeveelheid business door mijn team succesvol is binnen gehaald en uitgevoerd.
 • De teams bestaan uit verschillende soorten professionals die ik vak inhoudelijk stuur. Daarom heb ik veel ervaring met en in de volgende rollen:
  • Consultants; het acteren als consultant in een klanten omgeving begeleid ik door advies; training en met name klantencontact en medewerkers coaching.
  • Architecten; met architecten werk ik samen met de architectuur methode (ITSA) en sla ik de brug tussen architectuur en project uitvoering.
  • Ontwikkelaars; ontwikkelaars begeleid ik in het omscholen naar projectmanager of consultant omdat het werk van ontwikkelaars veelal naar best-shore landen word verplaatst. Desalniettemin veel samengewerkt aan software ontwikkeling met verschillende methoden (Waterval; Scrum; Functie Punten etc.)
  • Project managers; project managers begeleid ik in het vak projectmanagement naar PMI standaard. Tevens heb ik veel samengewerkt aan verbeteringen: Project Portal; Financiële rapportage; proces optimalisatie van financiële systemen en bovenal specifieke complexe klanten situaties. Tevens veel PM trainingen gegeven.
  • Business Consultants; samen met business consultants kwalificeer ik marktkansen en jaag deze vervolgens na. Ik stuur aan in lijn van het commercieel belang en standaard proces. Ook draag ik veelal bij aan het creatieve toepassing van het HP portfolio.

Uit functie van practice manager heb ik de organisatie vertegenwoordigd in stuurgroepen voor verschillende projecten waaronder:

 • Tweede Kamer der Staten-Generaal, PARLIS en VLOS projecten
 • Stichting ’t Inlichtingenbureau, programma ter ontwikkeling van core applicatie integratie platform.
 • Ministerie van Infrastructuur & Milieu voor de implementatie en doorontwikkeling van het Records Management (4000 pc)
 • Phillip Morris International ter uitvoering van Legacy Data Cleanup dienst.
 • Shell Eco marathon ter implementatie van pilot en eerste productie Real-time analytics tool.
 • ING onder andere voor de implementatie van SharePoint as a Service.

2 februari 1998 tot 31 maart 2008

Hewlett-Packard Nedeland B.V.

Project Manager

Als project manager heb ik in veel verschillende industrieën gewerkt. Van Tweede-Kamer der Staten Generaal tot ETC Delta Terminal en van KLM Cityhopper tot KLPD. Ik ben ervaren in klanten situaties me eigen te maken en daarmee het project uit te voeren in lijn van de klanten organisatie doelstellingen.

De volgende prestaties wil ik graag nader belichten:

 • Bij de Tweede-Kamer der Staten Generaal heb ik een significante verandering in het primaire werkproces van de Tweede-Kamer gerealiseerd door het ontwikkelen en implementeren een Parlementair Informatie Systeem (PARLIS). Dit project was uitdagend door de grote innovatie slag die werd gemaakt (van kaartenbak naar online informatie systeem), hierdoor ontstond er veel voortschrijdend inzicht. De project financiën werden berekend op basis van functiepunten. Mijn scherpe toezicht op scope, tijd en budget als mede continue onderhouden van een goede klantenrelatie heeft geleid tot een uniek succes.
 • Bij Stichting ’t Inlichtingenbureau heeft HP de primaire applicatie ontwikkeld die de organisatie helpt in haar taak fraude en armoede in Nederland te bestrijden door verschillende overheid informatiebronnen te ontsluiten naar alle gemeenten. Ik heb het lopende ontwikkel programma omgevormd naar een off-shore ontwikkel programma en programma management gevoerd.
 • Bij NUON, Essent, ECT delta Terminal, Vendex-KBB en Heineken heb ik state-of-the-art infrastructuren geïmplementeerd waarop veelal SAP of andere primaire bedrijfsapplicaties op diende te draaien. Hergebruik van aanpak van het eerste naar het navolgende project heeft geleidt tot een standaard aanpak die door vele collega’s gebruikt is.

Mijn carrière bij HP is begonnen als stageopdracht. Hierin heb ik een ‘Project Office’ ontworpen. Na mijn studie ben ik in dit projectenbureau gaan werken.